Varastettua luksusautoa yritettiin salakuljettaa aasien avulla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Etelä-Afrikan poliisit ovat estäneet yrityksen salakuljettaa varastettua autoa vähintään erikoisin keinoin. Luksusautoa oli yritetty toimittaa joen läpi toiseen valtioon aasien vetämänä.

Epäillyt olivat salakuljettaneet varastettua Mercedez Benz C220 -autoa Etel-Afrikan ja Zimbabwen välillä aasilauman avulla. Varkaat olivat asettaneet ajoneuvon renkaiden alle metallilevyt, joiden he toivoivat helpottavan yritystä.

Epäillyt olivat juuri yrittämässä irrottaa joen uomaan jumiin jäänyttä ajoneuvoa poliisien saapuessa paikalle. Heidän kerrotaan paenneen virkavaltaa läheisiin puskiin. Aasit selvisivät tilanteesta BBC:n mukaan vahingoittumattomina.

Rikollisten uskotaan kuljettaneen autoa aasien avulla, jotta sen GPS-paikannusjärjestelmä ei menisi päälle. Poliisit ovat aikaisemmin löytäneet samasta joesta myös viime joulukuussa varastetun, aasien vetämän auton. Paikalliset viranomaiset tutkivat parhaillaan, onko sama rikollisryhmä epätavallisten salakuljetusyritysten taustalla.