Donald Trump haluttiin presidentiksi Sharknado-elokuvaan – kauan ennen ehdokkuuden julkistamista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Donald Trump ilmoitti asettuvansa Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaaksi kesäkuussa 2015, mutta hänelle tarjottiin elokuvaroolia maan päämiehenä jo kuukausia aikaisemmin. Sharknado-elokuvien tuottajat ovat paljastaneet olleensa vähällä palkata miehen esittämään presidenttiä Sharknado 3: Oh Hell No! -elokuvassa.

Presidentin rooliin kaavailtiin alun perin entistä Alaskan kuvernööriä, Sarah Palinia. Hänen kieltäydyttyä tuottajat kääntyivät Donald Trumpin puoleen, jonka kanssa Sharknado-elokuvien pääosanäyttelijä Ian Ziering oli esiintynyt Diili-ohjelmassa. Trumpia pyydettiin rooliin kuukausia ennen presidenttiehdokkuuden virallistamista.

Trumpin kerrotaan olleen ensin innoissaan tarjouksesta. Asiasta käytiin neuvotteluja, ja nykyisen presidentin asianajalle lähetettiin jo sopimus allekirjoitettavaksi. Yhtäkkiä Trumpin leiri kuitenkin lopetti yhteydenpidon Sharknado-elokuvista vastaavan Asylum-tuotantoyhtiön kanssa.

Rooliin pestattiin sittemmin yrittäjä Mark Cuban. Pian tämän jälkeen Donald Trumpin asianajaja otti tuottajiin yhteyttä. Mies ei ollut mielissään roolin menemisestä toiselle julkisuuden henkilölle.

– Hän sanoi suurinpiirtein: Kuinka kehtaatte? Donald halusi tehdä tämän. Me haastamme teidät oikuteen ja suljemme koko tuotantonne!, Asylum-yhtiön perustaja David Latt kuvailee Hollywood Reporter -sivustolle.

Sharknado-sarja kuitenkin jatkui Trumpin asianajajan uhkauksista huolimatta. Tänä vuonna ensi-iltansa saa jo sarjan viides osa, Sharknado 5: Global Swarming.