Kauhuelokuvasta yllätyshitti – Get Out on vuoden tuottoisin elokuva

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2017 tuottoisin elokuva ei ole suinkaan ollut Marvelin supersankariseikkailu tai viimeisin Fast & Furious -rymistely. Tuotantobudjettiin nähden eniten voittoa tuottanut elokuva on pienellä rahalla toteutettu ja kauhuelokuvien kliseitä rikkova Get Out.

Key and Peele -sketsisarjasta tunnetun Jordan Peelen ohjaama satiirinen kauhuelokuva on The Wrap -sivuston mukaan tuottanut rahaa 630-prosenttisesti budjettiinsa nähden. Get Out tekoon käytettiin 4.5 miljoonaa dollaria, ja markkinointiin noin 30 miljoonaa dollaria. Se tuotti maailmanlaajuisesti 252 miljoonaa dollaria.

Get Out oli suuri menestys lippuluukun ohella myös kriitikoiden keskuudessa. Rotten Tomatoes -sivuston mukaan 99% elokuvan saamista arvosteluista on ollut positiivisia.

Vuoden toiseksi tuottoisin elokuva tähän asti on ollut kauhuelokuva Split. M. Night Shyamalanin ohjaama elokuva tuotti tuotantoon käytetyn budjettinsa takaisin 610-prosenttisesti. Sekä Splitin että Get Outin taustalla on Blumhouse Picture -elokuvayhtiö.

Get Out kertoo Daniel Kaluuyan esittämäst tummaihoisesta miehestä, joka matkustaa ensi kertaa tapaamaan valkoisen tyttöystävänsä perhettä. Pian paljastuu, ettei kaikki ole tytön vanhempien luona niin hyvin kuin päällisin puolin näyttää.