Twitterin McDonald’s-parodiatili onnistui huijaamaan kaikkia – jopa pikaruokaketjua itseään

Digi Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

McDonald’s-pikaruokaketjun hongkongilainen Twitter-tili herätti taannoin hämmennystä sosiaalisessa mediassa sinne ilmestyneiden kyseenalaisten viestien vuoksi. Vasta myöhemmin monille kävi ilmi, että kyseessä oli teinien perustama parodiatili.

McDonald’s Hong Kong -niminen Twitter-tili ilmestyi yhteisöpalveluun vuonna 2016. Alkuun sen sisältö vaikutti kaikin puolin normaalilta. Vaikka kyseessä ei ollut Twitterin vahvistama tili, luulivat jopa pikaruokaketjun edustajat itsekin sen olevan aito.

Yhtäkkiä tilin twiitit alkoivat saamaan outoja sävyjä. Sinne ilmestyi muun muassa viestejä, joissa kirjoittaja toivoo kuolevansa, suree hänet jättäneen naisen perään ja ihmettelee missä hänen poikansa on. Tiliä edelleen aidoksi luulevat kuvittelivat ylläpitäjän saaneen hermoromahduksen tai tilin joutuneen kaapatuksi.

Lopulta tili suljettiin oikean McDonald’sin toimesta. Tilin taustalla on sittemmin paljastettu olleen teineistä koostuva ryhmä. Siihen kuuluva lontoolainen 18-vuotias Zain paljasti Buzzfeed-sivustolle heidän tehneen aikaisemminkin samanlaisia piloja muun muassa Apple Zimbabwe -tilin muodossa.

 

Twitter
Twitter
Twitter