Vihdoinkin! Toimistotuoli, jolla kuntoilet työpäivän aikana

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Istumatyö on haitallista terveydelle ja hyvinvoinnille. Toimistotyöntekijöiden tulisi muistaa säännölliset tauot ja asentojen vaihteleminen. Nyt markkinoille on tullut tuoli, joka edesauttaa kunnon ylläpitämistä työpäivien aikana.

SitTight-niminen tuoli on tasapainoilua vaativa jakkara, jonka päällä joutuu jatkuvasti kiinnittämään huomiota oikeanlaiseen asentoon. Tämä puolestaan vaikuttaa keskivartalon lihasten aktivoimiseen. Tuoli hakee parhaillaan rahoitusta Kickstarter-kampanjan avulla.

Samankaltaisen hyödyn voi saavuttaa jumppapallon avulla. Joissakin toimistoissa ja kouluissa on otettu käyttöön tasapainoilua vaativia istuinvaihtoehtoja. Työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen vähentää sairauspoissaoloja ja vaikuttaa suoraan työn tehokkuuteen ja tuottavuuteen.

Uusimmat