Vihdoinkin! Toimistotuoli, jolla kuntoilet työpäivän aikana

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Istumatyö on haitallista terveydelle ja hyvinvoinnille. Toimistotyöntekijöiden tulisi muistaa säännölliset tauot ja asentojen vaihteleminen. Nyt markkinoille on tullut tuoli, joka edesauttaa kunnon ylläpitämistä työpäivien aikana.

SitTight-niminen tuoli on tasapainoilua vaativa jakkara, jonka päällä joutuu jatkuvasti kiinnittämään huomiota oikeanlaiseen asentoon. Tämä puolestaan vaikuttaa keskivartalon lihasten aktivoimiseen. Tuoli hakee parhaillaan rahoitusta Kickstarter-kampanjan avulla.

Samankaltaisen hyödyn voi saavuttaa jumppapallon avulla. Joissakin toimistoissa ja kouluissa on otettu käyttöön tasapainoilua vaativia istuinvaihtoehtoja. Työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen vähentää sairauspoissaoloja ja vaikuttaa suoraan työn tehokkuuteen ja tuottavuuteen.