Uutuuskarahvi säilyttää avatun viinin pidempään

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä haluaa nauttia silloin tällöin lasillisen viiniä ilman, että heidän tarvitsisi kumota kerralla koko pulloa tai pönikkää. Kuten tiedetty, muuttuu avatussa viinipullossa olevan juoman maku nopeasti. Nyt on keksitty laite, joka säilyttää viinin parempana.

Eto-niminen dekantteri on saanut rahoituksensa Indiegogo-kampanjan avulla. Tyylikäs karahvi on varustettu mekanismilla, jonka ansiosta viinipullosta voi poistaa ylimääräistä happea juoman makua pilaamasta. Tuotteita on saatavilla useassa eri kokoluokassa ja monella eri värisävyllä.

Pelkästään Yhdistyneessä kuningaskunnassa kaadetaan vuosittain viemäriin 50 miljoonaa litraa huonoksi mennyttä viiniä. Uudenlaisen dekantterin avulla voi säästää rahaa sen lisäksi, että viinin voi tarjoilla tyylikkäästi elegantista karahvista.