Yksipyöräinen sähköajoneuvo kulkee 40 kilometriä latauksella

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmastonmuutosta voi ehkäistä muun muassa liikenteestä koituvia päästöjä vähentämällä. Viime vuosina markkinoille on tullut runsaasti sähköllä toimivia yksipyöräisiä. Menopelit soveltuvat myös hieman kömpelömmille kuskeille, sillä ne tasapainottavat itsensä automaattisesti. Stara esitteli viime vuonna eCycle-yksipyöräiset.

Nyt myös Uno Bolt on yksi ratkaisu ruuhkien ja päästöjen pienentämiseen. Vaikka sähköpolkupyöriä ja muita vaihtoehtoisia kevyen liikenteen kulkuvälineitä on ollut markkinoilla jo vuosia, on yksipyöräinen näppärä vaihtoehto sen pienen kokonsa ansiosta. Laitteen ovat keksineet Sean Chan ja Ron X -nimiset miehet.

Uno Boltin akun lataaminen kestää noin 45 minuuttia. Yksipyöräisellä pystyy ajaa noin 40 kilometriä yhdellä latauskerralla, ja kulkuneuvon huippunopeus on 35 kilometriä tunnissa. Uno Bolt hakee parhaillaan rahoitusta Kickstarter-kampanjan avulla. Sen voi hankkia itselleen noin tuhannen dollarin hintaan. Valitettavasti sähköllä toimivia yksipyöräisiä ei voi ostaa Suomesta, eikä maassamme olisi todennäköisesti edes laillista liikkua sillä.