Raju onnettomuus videolle – pelastushelikopteri putosi kesken tehtävän

Ohhoh! · Tim Isokivi

Verkossa levinneellä videolla todistetaan Alpeilla tapahtunutta onnettomuutta, jossa oli vähällä käydä erittäin huonosti. Itävallan Grossglockner-vuorella kuvatulla materiaalilla lentäjä menettää pelastushelikopterin hallinnan.

Videolla helikopteri laskeutuu vuorelle noutaakseen sairaalahoitoa tarvitsevan miehen. Yhtäkkiä lentäjä menettää helikopterin hallinnan noustessaan takaisin ilmaan, minkä ansiosta alus alkaa heittelehtimään holtittomasti.

Vuorella oleva pelastushenkilö on vähällä menettää päänsä kopterin propelleihin. Pian alus rysähtää alas vuoren päälle. Tilanteen hurjuudesta huolimatta sekä lentäjä, helikopterissa ollut pelastushenkilö että sen kuljettama potilas selvisivät onnettomuudesta lievin vammoin.

Telegraph-lehden mukaan toinen helikopteri saapui myöhemmin noutamaan sairaalahoitoa tarvinnutta miestä. Onnettomuuden syyt ovat toistaiseksi epäselvät.