Vegaanikahvila otti käyttöön miesveron – miehet maksavat 18 % naisia enemmän

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa ja monissa muissa länsimaissa on selvitetty, että naiset tienaavat samasta työstä joissain tapauksissa vähemmän kuin miehet. Nyt australialainen vegaanikahvila on päättänyt panna miehet tästä syystä maksamaan ostoksistaan enemmän.

Melbournessa sijaitsevassa The Handsome Her -kahvilassa on otettu käyttöön 18 prosentin miesvero, jonka myötä miehet joutuvat maksamaan ostoksistaan kassalla 18 prosenttia enemmän kuin hintalapussa lukee ja mitä naiset samoista tuotteista maksavat. Lisäksi naisilla on kahvilassa istumaoikeus, eli miehet joutuvat luovuttamaan naisille tuolin, jos istumapaikoista on pulaa.

Vegaanikahvila on perustellut miehiä syrjivää toimintaansa sillä, että se haluaa uusilla säännöillään tasoittaa miesten ja naisten eriarvoisuutta, Broadsheet uutisoi. Kahvilan mukaan tällainen toiminta on ollut sillä käytössä jo pitkään, mutta vasta nyt se on noteerattu laajasti. Sosiaalisessa mediassa kahvilan toiminta on tuomittu jyrkästi, sillä se ei ole tasa-arvon mukaista, vaan miehiä syrjivää.