Lentoemännät alastomana mainosvideolla – meneekö jo liian pitkälle?

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ei liene yllätys, että seksin ja paljaan ihon avulla yritetään myydä kaikkea talomaaleista hampurilaisaterioihin. Nyt kohua herättää kazakstanilaisen matkailusivuston mainos, jossa esiintyy alastomia lentoemäntiä.

Kazakstanilaisen Chocotravel-matkapalvelusivuston mainos on herättänyt maailmanlaajuista huomiota. Lentolippujen hintoja vertaileva sivusto on turvautunut mainonnassaan alastomuuteen, sillä markkinointivideota tähdittää seitsemän vähäpukeista naista. Mainosvideo on aiheuttanut närää ja sen on väitetty halventavan naisia.

Videolla esiintyvät henkilöt peittävät alapäänsä lentoemäntien suikalla. Rinnat on piilotettu sivuston hakupalkin taakse. Naisilla on ainoastaan huivi kaulassa, joten se on mainonnan hyvän tavan vastainen. Suomessa kilpailu- ja kuluttajavirasto kieltää sukupuolen halventamisen tai sen esittämisen alentavan seksistisesti. Seksuaalisuus ei saa olla korostettu tehokeino.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat