Oletko terveessä parisuhteessa? Nämä merkit kertovat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

On harvoin olemassa täydellistä parisuhdetta, mutta silti kohdalle voi osua se itselleen parhain mahdollinen. Ihmiset joutuvat usein kahlaamaan useita seurustelusuhteita läpi, kunnes he tajuavat mitä elämältään ja kumppaniltaan aidosti haluavat. Omaa parisuhdetta ei saa koskaan verrata muiden ihmisten kumppanuuteen, mutta pari seikkaa kertoo liiton olevan vakaalla ja terveellä pohjalla.

Nyt on aika tunnustella omaa suhdetta ja pohtia, täyttyvätkö rakkaudessa terveen parisuhteen tunnusmerkit. Moni ihastuneista saattaa uskotella itselleen elävänsä unelmiensa liitossa, vaikka totuus voi olla karu tai jopa kuvottava.

Aidossa suhteessa saa ilmaista oman mielipiteensä vapaasti ja kertoa tunteista. Terveessä kumppanuudessa ei koskaan tarvitse olla varuillaan tai alati stressaantunut. On sanomattakin selvää, että paras parisuhde on rehellinen, uskollinen ja avoin.

Kun kaksi ihmistä muodostaa suhteen, tulee heillä olla myös tarpeeksi omaa tilaa. Molempien on vietettävä aikaansa myös erillään ja omien mielenkiinnonkohteiden parissa. Silti suuret päätökset tehdään yhdessä ja tulevaisuudesta neuvotellaan toista kuunnellen. On myös normaalia, että parisuhteessa tulee riitoja, mutta ne kannattaa sopia aina viimeistään ennen nukkumaanmenoa.

Yhteiseloon ja tulevaisuuteen on hyvä suhtautua realistisin odotuksin. Terveellä pohjalla olevassa suhteessa on tarpeeksi luottamusta, jotta kumpikaan ei sorru toistensa kyttäämiseen.

Kaikkiin ongelmiin ei kannata juuttua, vaan päästää pikkuasiat rennosti menemään ilman turhaa stressaamista. Parhaimmillaan oma kumppani on tukipilari ja turvapaikka, Diply muistuttaa.

Parisuhteen ongelmista ei kannata huudella turhanpäiten kaikille vastaantulijoille. Kahden ihmisen väliset asiat eivät kuulu muille. Kumppanuudessa ei ole kyse siitä, kumpi osapuolista on oikeassa vaan siitä, että molemmat ymmärtävät toisiaan myös eri mieltä ollessaan. Terveessä parisuhteessa oma rakas on numero yksi – aina. Ihan aina.