Weekend Festival: ”Jatko Helsingissä epävarma”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Kyläsaaressa viikonloppuna järjestetty Weekend Festival keräsi kaikkiaan noin 60.000 hengen yleisön. Molemmat festivaalipäivät sujuivat ilman suurempia järjestyshäiriöitä. Tapahtuma on noussut nopeasti yhdeksi maamme suurimmista musiikkifestivaaleista.

Weekend Festival 2017, Kuva: Henri Juvonen
Weekend Festival 2017, Kuva: Jarkko Vuolle

Weekend Festival on historiansa aikana järjestetty kerran Espoossa ja viidesti Helsingin Kyläsaaressa. Ensi vuoden tapahtumapaikka on kuitenkin yhä avoin. Kyläsaaren rakennustyömaiden eteneminen sekä monet muut tapahtuman kehittämiseen liittyvät yksityiskohdat vaikuttavat siihen, jatkaako Weekend Festival Kyläsaaressa tai Helsingissä myös vuonna 2018 vai siirtyykö se muualle.

– Nykyisessä festivaalialueessa on omat rajoituksensa. Siksi olemmekin jo parin vuoden ajan kartoittaneet mahdollisuuksia siirtyä uuteen paikkaan. Meillä on muutamia hyviä vaihtoehtoja tarjolla, mutta suunnittelutyö on yhä kesken. Teemme päätöksen ensi vuoden tapahtumapaikasta kuluvan syksyn aikana, toteaa Weekend Festivalin promoottori Hardi Loog.

Weekend Festivalin tämän vuoden odotetuimmasta esiintymisestä vastasi live-kokoonpanolla hiljattain paluun tehnyt megayhtye Pendulum Live. Muita päälavan artisteja olivat Reino Nordin, Tungevaag & Raban, Clean Bandit, Deadmau5, Alan Walker, The Chainsmokers ja Armin van Buuren.