Yksin matkustavien naisten lentoturvallisuutta lisätään – ei koskaan keskipenkille Intiassa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Intialainen lentoyhtiö Vistara on aloittanut Woman Flyer -palvelun, jonka ansiosta yksin matkustavia naisia ei sijoiteta istumaan lentokoneen matkustamon keskipenkkeihin. Toimenpiteen avulla yritetään ehkäistä naisten seksuaalista häirintää ja taata turvallisempi lentokokemus.

Delhistä käsin vaikuttava Vistara-lentoyhtiö aloittaa yksin matkustavia naisia suojelevan ohjelman tässä kuussa. Yhtiölle on raportoitu runsaasti tapauksista, joissa naiset ovat joutuneet ahdistaviin tilanteisiin miesten keskellä istuessaan. Heitä on muun muassa häiritty seksuaalisesti.

Yksin matkustavat naiset sijoitetaan jatkossa lentokoneen ikkuna- tai käytäväpaikoille. Heidän tulee ilmoittaa paikkatarpeesta jo lippua varatessa, jotta elektroninen järjestelmä osaa sijoittaa naiset automaattisesti muualle kuin keskipenkkeihin istumaan. Lentoyhtiö tarjoaa naisille myös apua matkatavaroiden ja jatkokyytien kanssa, Daily Mail uutisoi.

Yhtiö seuraa naisten turvallisuutta määränpäähän saakka rekisteröimällä taksien ja lentokenttäkyytien tietoja ylös. Intiassa raiskataan nainen keskimäärin kolme kertaa tunnissa. Tämä on ainoastaan poliisin tietoon tuleva luku. Kerroimme aiemmin, että Air India on ottanut käyttöön kokonaisia penkkirivejä naismatkustajia varten turvallisuutta lisätäkseen.