Aamuseksi kannattaa! Lisää merkittävästi hyvinvointia loppupäivään

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Voiko olla parempaa aloitusta päivään kuin aamuseksi? Heräämisen jälkeen harrastettu seksi vaikuttaa myönteisesti kehon olotilaan ja luo vireyttä loppupäiväksi. Aamuseksi on verrattavissa heräämisen jälkeen suoritettavaan liikuntaan.

Forza Supplements -yhtiö on toteuttanut tutkimuksen, jossa on monitoroitu tuhannen ihmisen kehon toimintaa aamuisin älykellojen avulla. Tutkimuksessa selvisi, että paras aika aamuseksin harrastamiselle on 07:30. Seksi vähensi stressiä loppupäivän ajaksi, antoi parempaa oloa, nosti energiatasoa ja alensi verenpainetta.

Ihmisen heräsivät seurantajakson aikana keskimäärin 06:45. Liikuntaa harrastettiin mieluiten ennen aamiaisen nauttimista. Ihmiset olivat tutkimuksen mukaan tuottavampia kello 09:45, jolloin he pystyivät keskittymään paremmin töihin. Päivittäin toteutuneet rutiinit olivat testiin osallistuneiden mukaan avain onnelliseen elämään. Aamuseksi mukaan lukien, Men’s Health muistuttaa.