Nainen luuli näppyä finniksi – kasvot turposivatkin muodottomaksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ihotautilääkärit ovat usein varoittaneet ihmisiä näppylöiden puristelemisesta. Meikkiaiheista sivustoa ylläpitävä Katie Wright on elävä esimerkki siitä, minkälaiseksi tulehtunut ihohuokonen voi pahimmillaan muuttua.

Harva pystyy pitämään näppinsä erossa iholle ilmestyneestä näppylästä. Todellisuudessa finnit tulisi jättää rauhaan tulehtumisriskin vuoksi. Vaikka näppylän yrittäisi puhkaista tai puristaa kuinka puhtaasti tahansa, pahentavat bakteerit yleensä tilannetta näppylän lisäksi myös finniä ympäröivällä ihoalueella.

– Päätin viikko sitten puristaa suuren ihon alla olleen näppylän, koska se oli kipeä, enkä voinut olla huomaamatta sitä. Tunnin jälkeen kasvoni turposivat ja olivat kipeät. Tuntui, kun ihon alta olisi purkautumassa jotain, Wright kirjoittaa.

Ensiapuun mennyt nainen sai tietää, että hänen ihossaan oli vakavampi infektio, joka oli todennäköisesti aiheutunut likaisesta kulmakarvaharjasta. Ihotulehduksia voi usein hoitaa antibiooteilla. Lääkärit kuitenkin suosittelevat, että tavallisten finnien kannattaa antaa laskeutua ja häipyä itsestään. Suurempia paiseita on hyvä käydä näyttämässä lääkärille ennen ronkkimista.

Publié par Make Up Heavens ღ sur dimanche 30 juillet 2017

Publié par Make Up Heavens ღ sur dimanche 30 juillet 2017