Venäläinen salakuljetti juustoa Suomesta – minibussissa 99 kiloa Oltermannia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Venäjän tulliviranomaiset löysivät 99 kiloa Oltermannia Suomesta Venäjälle matkalla olleesta minibussista. Venäläinen mies oli yrittänyt salakuljettaa juustoa kotimaahansa. Venäjällä on länsimaisten elintarvikkeiden tuontikielto.

Venäjän tulliviranomaiset ovat ottaneet kiinni suomalaista juustoa salakuljettaneen miehen. Venäjälle Volkswagen-merkkisen minibussinsa kanssa matkustanut salakuljettaja oli piilottanut juustoa auton rakenteisiin. Tulliviranomaiset löysivät maitotuotteet tarkastuksen yhteydessä läpivalaisemalla autoa.

Venäjän asettamat pakotteet ovat vaikuttaneet suomalaiseen maatalous- ja meijerialaan. Suomalaisesta maidosta valmistettu Valion Oltermanni on ilmeisesti suosittua naapurimaassa. Venäjän tulli on tehnyt vastaavia takavarikkoja ennenkin.

Venäjän tulliviranomaiset