Tutkimus: Kannabis kolminkertaistaa riskin kuolla verenpainetautiin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kannabikseen liittyvät lääketieteen uutiset ovat usein myönteisiä. Edullisesti kasvatettava rikkakasvi voi olla tehokas lääke moneen eri sairauteen. Nyt kannabiksen liiallisella käytöllä on kuitenkin todettu olevan vaikutuksia verenpainetaudin syntymiseen ja siihen kuolemiseen.

Georgian yliopistossa on toteutettu tutkimus, jonka mukaan kannabiksen viihdekäyttö lisää verenpainetautiin sairastumisen riskiä jopa kolminkertaisesti. 20 vuotta kestäneeseen tutkimukseen osallistui 1.200 henkilöä. Tutkijoiden mukaan marihuana lisäsi verenpainetautiin sairastumisen riskiä enemmän kuin tavallisten savukkeiden polttaminen.

Tutkijat epäilevät, että kannabiksessa oleva tetrahydrokannabinoli lisää verenpainetta. Korkea verenpaine rasittaa sydäntä. Verenpainetasoon vaikuttavat myös perimä ja elintavat.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat