Nuppineulan pään kokoisesta Mona Lisasta maksettiin 1,3 miljoonaa dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mikrokokoisten tuotteiden markkinoilla ei ole perinteisesti nähty jättimäisen kalliita aarteita, mutta nyt maailman tunnetumpiin lukeutuvan maalauksen mikroskooppisen pieni kopio on tehnyt erikoisen maailmanennätyksen. Nuppineulan pään kokoinen Mona Lisa -maalaus nimittäin myytiin jättihinnalla.

Mona Lisa: Secret In The Eye -niminen teos huutokaupattiin peräti 1.252.200 dollarilla. Lisähintaa teokselle toivat sen tekijät, sillä se on maailmankuulujen taideväärentäjien John Myattin ja Willard Wiganin yhteistä käsialaa. Myatt teki maalauksen ja Wigan toteutti kehykset.

Tekijöiden oman kertoman mukaan pienenpienessä Mona Lisassa on käytetty samoja metodeja, joilla alkuperäinen teos aikoinaan toteutettiin. Mikroskooppisen teoksen myi VeryFirstTo.

Splash
Splash
Splash