Amerikkalaisturisti teki natsitervehdyksen Saksassa – pahoinpideltiin heti

Matkailu · Terhi Piiroinen

Saksassa Dresdenin kaupungissa matkoilla ollut amerikkalaisturisti on joutunut väkivallan uhriksi tehtyään natsitervehdyksen aamukahvilla ollessaan. Satunnainen ohikulkija oli hakannut amerikkalaisen. Turisti oli ollut kännissä.

Liberaalismielisessä Neustadtin kaupungisosassa kahvilan terassilla istunut amerikkalaismies oli tervehtinyt ohikulkijoita käsi eteenpäin ojennettuna. Kyseinen tyyli tunnetaan natsien käyttämänä tervehdyksenä. Satunnainen ohikulkija oli nähnyt miehen eleen ja lyönyt turistia muutamaan otteeseen aiheuttaen pieniä pintapuolisia ruhjeita. Amerikkalaismiestä lyönyt henkilö oli paennut opiskelijoiden suosimalle asuinalueelle.

Natsisymboleiden ja -tervehdysten käyttäminen Saksassa on lailla kielletty. Poliisi tutkii amerikkalaismiehen käyttäytymistä. Viranomaiset eivät ole tavoittaneet turistia lyönyttä miestä, The Washington Post uutisoi.