Big Ben hiljenee useiksi vuosiksi – kunnostustyöt maksavat 33 miljoonaa euroa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lontoon parlamenttitalon kellotorni Big Ben hiljenee neljäksi vuodeksi. Suosittu turistinähtävyys kunnostetaan, koska aika on jättänyt jälkensä vuonna 1856 valmistuneeseen kelloon ja sen 96,3 metriä korkeaan torniin.

Big Ben tarkoittaa todellisuudessa pelkästään tornissa olevaa kelloa. Sen sijaan tornin nimi on Elisabetin torni, joka on toiminut aikoinaan kansanedustajien vankilana. Nykyisin torni on kelloineen yksi Lontoon suosituimmista nähtävyyksistä, ja siellä vierailee vuosittain noin 12.000 vierasta.

Tornin kello, eli Big Ben, lyö normaalisti tasatunnein. Nyt se hiljennetään kunnostustöiden ajaksi ainakin seuravan neljän vuoden ajaksi. Hanke maksaa noin 33 miljoonaa euroa. Kello käynnistetään väliaikaisesti erilaisten juhlatapahtumien aikaan, Daily Mail uutisoi.