Blockfest 10 vuotta – vuosi 2016: ”A$AP Rocky suoraan lentokentältä lavalle”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Blockfest 10 on juttusarja, jossa kerrotaan tänä vuonna 10 vuotta täyttävän Blockfest-tapahtuman tarina tapahtuman syntymästä nykypäivään. Kirjoittaja on aloittanut Blockfesteilla juoksupoikana ja työskentelee nyt jo viidettä vuotta tapahtuman toisena tuottajana.

Blockfest 2016

Vuonna 2016 ulkomaisten esiintyjiemme määrä nousi kuuteen. Saimme kiinnitettyä yhden kaikkien aikojen parhaista rap-artisteista, Nasin, uuden koulukunnan trendsetterin A$AP Rockyn sekä heidän taakseen erittäin vahvaksi rungoksi Big Seanin, G-Eazyn, Post Malonen ja Yung Leanin.

Festariviikonloppu vaatii järjestäjiltä ajoittain monumentaalista paineensietokykyä, joka palkitaan vasta kun huomaa sekä yleisön että esiintyjän nauttivan yhteisestä hetkestään täysillä. Tuskin kukaan tietää esimerkiksi sitä, että A$AP Rocky laskeutui Pirkkalan lentokentälle yksityiskoneellaan vain reilut puoli tuntia ennen keikkansa alkua ja nousi suoraan autosta lavalle esiintymään.

Blockfest 2016, Kuva: Julius Konttinen
Blockfest 2016, Kuva: Julius Konttinen
Blockfest 2016, JVG, Kuva: Julius Konttinen
Blockfest 2016, Kuva: Santeri Saarinen Kovajätkä Photography
Blockfest 2016, Kuva: Stara

Keikka oli aivan huikeaa visuaalista karkkia yhdistettynä hyväntuuliseen esiintymiseen.

A$AP Rockyn väläyttämä miljoonan dollarin hymy meni positiivisella tavalla tunteisiin sen jälkeen, kun olit ensin stressannut useita tunteja aikataulujen pitämisestä ja artistin saamisesta ajoissa lavalle, pallotellen päässäsi vuorotellen niin kauhukuvia kuin varasuunnitelmien toteuttamista. Myöhemmin A$AP Rockyn pystyi bongaamaan Keskustorin Subwayn jonosta, mikäli sattui olemaan paikan päällä.

Yhtä hyväntuulinen oli myös Nas. Karismaattinen hiphop-ikoni oli vieraillut pariin otteeseen aiemminkin Suomessa. Näistä Kaapelitehtaan keikka oli sujunut monien mielestä hieman väsyneissä tunnelmissa. Blockfesteilla lavalle asteli kuitenkin yleisönsä haltuun ottava, alati hymyilevä ja mukana hyppineistä faneista vakuuttunut mies Queensbridgesta.

Blockfest 2016, Kuva: Julius Konttinen
Blockfest 2016, Reino Nordin, Kuva: Julius Konttinen
Blockfest 2016, Kuva: Santeri Saarinen Kovajätkä Photography
Blockfest 2016, Kuva: Santeri Saarinen Kovajätkä Photography
Blockfest 2016, Kuva: Santeri Saarinen Kovajätkä Photography

Jatkobileissä nähtiin niin G-Eazya kuin Post Maloneakin. Suomalaisten artistien suhteen vaihtuvuutta oli saatu todella kiitettävästi. Ensimmäistä kertaa Blockfesteilla nähtiin (ainakin kyseisillä aliaksilla) mm. Hans Väkevä, SOFA, JXO, Sairas T, OD Kokemus, TRE-Funk III, Yungin Takeover, Töölön Ketterä, Reino Nordin ja The Three Smiths.

Tämä oli toistaiseksi viimeinen osa Starassa julkaistusta Blockfestin 10-vuotiasta historiaa käsittelevää artikkelisarjaamme. Toivottavasti löysit näistä kirjoituksista kulissien takaista informaatiota, uutta näkökulmaa festarin järjestelyihin tai pääsit hetkeksi kiinni johonkin Blockfest-muistoon vuosien varrelta.

Blockfest 2016, Kuva: Santeri Saarinen Kovajätkä Photography
Blockfest 2016, Kuva: Julius Konttinen
Blockfest 2016, Kuva: Julius Konttinen
Blockfest 2016, Kuva: Santeri Saarinen Kovajätkä Photography
Blockfest 2016, Kuva: Santeri Saarinen Kovajätkä Photography

Aivan tuota pikaa käynnistyy kymmenvuotisjuhlamme muun muassa Lil Waynen, Avaimen, Wiz Khalifan, Profeettojen, Migosin, Paperi T:n, Tory Lanezin, Evelinan, Skeptan, Vähäisten Äänien, $uicideboy$ien, JVG:n, Miklun ynnä muiden huippunimien seurassa.

Koko tämän vuosikymmenen ajan tapahtuman taustalla on vaikuttanut samat tyypit, jotka ovat itse kasvaneet hiphop-kulttuurin parissa kenen tahansa tätä lukevien räppifanien tyyliin ja tekevät tätä edelleen silkasta intohimosta kulttuuriin. Olemme pyrkineet luottamaan johdonmukaisesti monipuoliseen ohjelmistoon (eri tyylisuuntauksia, uusia nimiä, vanhoja legendoja, näkökulmia kentän kaikilta eri laidoilta). Olemme menneet musiikki edellä, panostaen erikoisten oheisohjelmien sijaan esiintyjiin sekä palveluihin.

Blockfest 2016, Kuva: Julius Konttinen
Blockfest 2016, Kuva: Julius Konttinen
Blockfest 2016, Kuva: Stara
Blockfest 2016, Kuva: Santeri Saarinen Kovajätkä Photography

Kiitos kaikille Blockfesteilla vuosien varrella käyneille ja siellä esiintyneille. Kiitos lukemattomille talkoolaisille ja kaikille työpanoksensa festareiden eteen antaneille. Kiitos yhteistyökumppaneille tapahtuman mahdollistamisesta. Kiitos Staralle juttusarjan julkaisusta.

Nyt on aika lisätä Blockfestin tarinaan uutta, entistäkin uljaampaa sisältöä toisenkin vuosikymmenen edestä. Nähdään pian Ratinassa!

BLOCKFEST 2016

Ajankohta 19.-20.8.

Loppuunmyyty jo ennakkoon

Tapahtumapaikkana Ratinan stadion & Ratinanniemi, Tampere

Kävijämäärä (jatkot mukaan lukien): noin 60.000