Järjetön ilmiö leviää – lapset kaatavat kiehuvaa vettä päälleen!

Ohhoh! · Stara.fi

Verkossa on levinnyt viime aikoina monia järjenvastaisia ilmiöitä, joihin erityisesti lapset ovat usein hairahtuneet. Kerroimme aiemmin tänään Suomessa havaitusta ilmiöstä, jossa lapset makaavat autotiellä ja pakenevat vasta viime hetkellä. Maailmalla on nyt havaittu vähintään yhtä karmaiseva ilmiö.

Maaliskuussa julkisuuteen tuli kahdeksanvuotiaan floridalaisen Kiari Popen tapaus, kun tämä joi kiehuvaa vettä pillillä. Tyttö loukkaantui vakavasti saatuaan vakavia palovammoja suuhunsa ja kurkkuunsa. Kolme kuukautta myöhemmin tyttö kuoli yllättäen kotonaan tukehtumalla. Pikkutyttö oli yksi verkossa leviävän Hot Water Challenge -nimisen haasteen uhreista.

YouTube-videoista alkunsa saanut Hot Water Challenge on aiheuttanut Kiari Popen kuoleman lisäksi lukuisia vammautumisia. Muun muassa 11-vuotias Jamoneisha Merritt loukkaantui vakavasti ja sai pysyvät ruumiinvammat, kun hänen ystävänsä kaatoivat tytön päälle kiehuvaa vettä. 10-vuotia Wesley Smith sai vakavia palovammoja, kun hän yritti suorittaa kiehuvan veden haastetta veljensä kanssa.

Hot Water Challengen osana on ystävien yllättäminen kiehuvalla vedellä, ystävän kehottaminen juomaan kiehuvaa vettä pillillä tai ystävän kehottaminen kaatamaan kiehuvaa vettä päälleen. Verkossa julkaistuissa järkyttävissä videoissa esitellään sen jälkeen palovammoja. YouTube on poistanut runsaasti ilmiöön liittyviä videoita, mutta kaikkia videoita on mahdoton saada poistettua.

Lapset ja nuoret eivät välttämättä aina ymmärrä, että palovammat voivat paitsi tappaa myös aiheuttaa elinikäisiä vakavia vammoja. Siksi vanhempien tulisi ensi tilassa kertoa miten vaarallisesta ilmiöstä on kyse.