Uskovaiset jättivät tipin maksamatta – syynä tarjoilijan sateenkaaritatuointi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on tapana jättää ravintolahenkilökunnalle juomarahaa. Esimerkiksi tarjoilijoiden palkasta suuri osa muodostuu tipeistä. Asiakas itse päättää juomarahan suuruuden, mutta 10-15 prosenttia laskun loppusummasta on kaiketi yleisin käytäntö tipin antamisessa.

Illionoisin Rockfordissa sijaitsevassa Buffalo Wild Wings -ravintolassa aterioinut seurue jätti juomarahan maksamatta, koska tarjoilijan kädessä oli ollut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustanut tatuointi. Kuittiin oli kirjoitettu, että asiakas ei voinut antaa tippiä henkilölle, joka ei rakasta Jeesusta. Tarjoilijana ollut Samantha Heaton oli ällistynyt saamastaan palautteesta, BBC uutisoi.

– Olin shokissa. En voinut sille mitään, mutta tämä loukkasi minua. Olisimme voineet keskustella avoimesti tatuoinnistani, mikäli he olisivat kysyneet asiasta. Juttelimme sen sijaan heidän ruoastaan. He pitivät minut jatkuvasti kiireisenä, mutta eivät käyttäytyneet törkeästi. En ole koskaan aiemmin saanut samanlaista palautetta, Heaton kummasteli.

Samanthan ystävä Joelle Nicole Maish julkaisi kuitista ja tatuoinnista kuvan Facebookiin. Hän kirjoitti kuvan yhteyteen, että kaikkien tulisi tietää, että seksuaalivähemmistön edustaminen ei tarkoita sitä, että ei voisi uskoa Jumalaan tai Jeesukseen. Hänen mielestään uskovaisten ihmisten ei tulisi tuomita muita tai käyttyä epäkunnioittavasti. Sitä paitsi, he olivat kirjoittaneet tatuointi-sanan väärin.

I would just like to say that being gay does NOT MEAN you don't believe in God or Jesus. And people who are "religious"…

Publié par Joelle Nicole Maish sur samedi 5 août 2017