Fanaattiset vegaanit saavat muut ihmiset syömään lihaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan aggressiivisesti tai jopa fanaattisesti ruokavaliostaan puhuvat kasvissyöjät tai vegaanit saavat tavalliset lihansyöjät ärsyyntymään. Tämä johtaa siihen, että lihaa syövät henkilöt välttelevät aterioillaan entistäkin enemmän vegaanien ruokavaliosta poikkeavia ruokia.

Noin 80 prosenttia lihaa syövistä ihmisistä haluaa pysyä ruokavaliossaan, koska he yksinkertaisesti nauttivat liharuokien mausta. Lisäksi lihankorvikkeet koetaan liian kalliiksi hinnoiltaan ja ihmiset epäilevät, että eivät osaisi valmistaa kasvisruokaa yhtä hyvin ateriaksi.

Osa ihmisistä pysyy lihaa sisältävän ruokavalion kannattajana lähinnä siksi, että muukin perhe syö lihatuotteita aterioillaan. Silti neljäsosa pitää ainoana syynä lihan syömiselle kasvissyöjien ja vegaanien asenteita, jotka saavat aikaan vastareaktioita. Tutkimukseen osallistui 2.363 brittiä, Vice uutisoi.

Olipa kyse ruokavalioista, uskonnoista, vartalonmallista tai vaikka seksuaalisesta suuntautumisesta, kokevat neutraalisti asioihin suhtautuvat ihmiset usein yhden asian puolesta hehkuttamisen ahdistavana tai jopa luotaantyöntävänä. Yhden viestin kannattajat kertovat harvoin koko totuutta. Syyttelemisen, tuomitsemisen ja paatoksen sijaan kannattaisi turvautua ihmisläheisimpiin ja kannustavampiin keinoihin.