Nainen syntyi ilman vaginaa – kerää rahaa leikkausta varten

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Äärimmäisen pieni osa naisista syntyy ilman lisääntymistä mahdollistavia sukupuolielimiä. Yksi heistä on arizonalainen Kaylee Moats. Hän sai tietää 18-vuotiaana, että hänellä ei ole kohtua, kohdunkaulaa tai emätintä. Nyt 22-vuotias Kaylee haaveilee suuresta leikkausoperaatiosta, jossa hänelle tehtäisiin vagina kirurgisesti.

Amerikkalainen Kaylee hakeutui lääkärin vastaanotolle, koska hänen kuukautisensa eivät olleet alkaneet vielä 18-vuotiaana. Tutkimuksessa selvisi, että hän kärsii harvinaisesta Mayer Rokitansky Küster Hauser -oireyhtymästä. Tieto musersi sekä Kayleen että hänen vanhempansa, koska tämä samalla tarkoitti lapsettomuutta.

Nyt Kayleen toivoo, että hän pääsisi leikkaukseen, jonka jälkeen voisi tuntea itsensä aidoksi naiseksi. Hän haluaisi muodostaa intiimin ja tavallisen suhteen poikaystävänsä tai tulevan aviomiehensä kanssa. Valitettavasti leikkaus on kallis, eikä opiskelijan tai hänen vanhempiensa budjetti riitä. Kayleen hakee parhaillaan lahjoituksia nettikampanjan avulla.