Nyt se on todistettu: Kasviksia syövät miehet muita seksikkäämpiä!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmisten käyttäytymistä selitetään toisinaan alkukantaisiin aisteihin ja vaistoihin perustuen. Nyt on todistettu, että naiset pitävät kasviksia ja vihanneksia syöviä miehiä seksikkäämpinä kuin heitä, jotka nauttivat lähinnä epäterveellisiä hiilihydraatteja ruokavaliossaan. Syynä on ominaistuoksu.

Evolution & Human Behavior -julkaisu on esitellyt tutkimuksen, jonka mukaan kasviksia syövät miehet ovat naisten mielestä paremman tuoksuisia ja siten myös seksikkäämpiä. Tutkijat antoivat terveille miehille puhtaan t-paidan treenin ajaksi. Lisäksi he kartoittivat testiin osallistuneiden kaksilahkeisten ruokailutottumuksia.

Lopulta naiset saivat haistella miesten hikisiä t-paitoja ja arvioida tuoksua. Tulosten perusteella naiset pitivät terveellistä ruokavaliota noudattaneiden miesten tuoksua viehättävämpänä ja houkuttelevampana. Toisin sanoen miesten kannattaa lisätä lautaselleen roimasti vihreää, mikäli haluaa panna naisten sukat pyörimään jaloissa.