Varkaiden saaliiksi 20 tonnia Kinder-munia ja Nutellaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Saksan poliisi tutkii tapausta, jossa varkaiden matkaan on päätynyt valtava määrä Kinder-yllätysmunia, Nutellaan ja muita suklaaherkkuja. Suklaata varastettiin yhteensä 20 tonnin edestä.

Tekijät olivat varastaneet hekut sisältäneen rekan kylmäkontin Neustadtin kylästä viikonlopun aikana. Varastettujen herkkujen arvon uskotaan olevan jopa 70.000 euroa. Poliisit ovat The Guardian -lehden mukaan pyytäneet ihmisiä ilmoittamaan heille, mikäli joku kaupittelee suuria määriä suklaatuotteita.

Poliisit eivät ole varmoja, oliko tekijöiden tarkoituksena varastaa nimenomaan suklaat vai pelkästään rekan perävaunu. Varkailla on todennäköisesti ollut käytössään oma rekka, jonka perässä kontti on vedetty. Viranomaiset tutkivat parhaillaan liittyykö tapaus toiseen rikokseen jossa varkaiden mukaan päätyi tyhjällä perävaunulla varustettu rekka.

Kyseessä ei ole aioa saksassa hiljattain tapahtunut rikos, jonka tekijöille vaikuttaa iskeneen tavanomaista kovemmat mässyt. Wittenburgin kylästä katosi viikonlopun aikana 30 tonnin edestä hedelmämehuja sisältänyt rekan kontti.