Google auttaa allergikkoja – varoittaa pahoista siitepölypäivistä

Digi Terveys · Tim Isokivi

Erilaiset siitepölyallergiat vaivaavat keväisin ja kesäisin jopa noin joka viidettä suomalaista. Tulevaisuudessa Google saattaa helpottaa allergikkojen arkea uuden ominaisuutensa voimin.

Allergioihin liittyvien Google-hakujen määrä kasvaa räjähdysmäisesti huhti-toukokuun ja syyskuun aikana. Sen vuoksi hakukoneeseen on tulossa ominaisuus, josta käyttäjä näkee siitepölytasojen korkeuden alueellaan lähivuorokausien aikana. Käyttäjä voi myös asettaa Googlen sovelluksen lähettämään ilmoituksia silloin, kun siitepölyä on ilmassa erityisen paljon.

Ominaisuus on syntynyt Googlen blogin mukaan yhteistyössä The Weather Channel -sääkanavan kanssa. Siitepölytiedote on alkuun käytössä ainakin Yhdysvaltalaisille Google-käyttäjille. Toistaiseksi ei ole tiedossa, tuleeko se laajenemaan lähiaikoina myös esimerkiksi suomalaisten käyttöön.