Kilpikonna oli kaksi viikkoa karkuteillä – ehti vain 150 metrin päähän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eläintarhasta paenneen jättiläiskilpikonnan hurja pakomatka on tullut päätökseen Japanin Tamanossa. Vaikka aldabranjättiläiskilpikonna Aboo ehti olla karkuteillä kaksi viikkoa, ei se ehtinyt pötkiä järin pitkälle.

Aboon löysivät läheisestä metsästä paikallinen isä ja hänen teini-ikäinen poikansa, noin 50 metrin päästä Shibukawan eläintarhan porteista. Tarhan kilpikonna-alueelta matkaa löytöpaikkaan oli hieman yli 150 metriä.

Japan Times -sivuston mukaan kilpikonna oli paennut kilpikonna-alueelta elokuun alussa. Eläintarha tulee maksamaan isälle ja pojalle lupaamansa 3.900 euron löytöpalkkion. He saavat myös ilmaiset sisäänpääsypassit Shibukawan eläintarhaan.

Eläintarhan edustajan mukaan Aboo oli saanut vaeltaa vapaasti aidattomalla alueella, eikä ollut aikaisemmin yrittänyt paeta sieltä. Kilpikonnan hitaan kävelyvauhdin vuoksi henkilökunta oli ehtinyt pelätä tarhan suosituimpiin eläimiin kuuluvan Aboon joutuneen kidnapatuksi.