Motorola kehittelee itsensä korjaavaa kännykän näyttöä

Digi · Tim Isokivi

Näytön helposti hajoava lasi on yleinen ongelma monissa älypuhelinmalleissa, mutta nyt Motorola haluaa tehdä siitä historiaa. Tuoreen patentin perusteella yhtiö kehittelee itsestään korjautuvaa kännykän näyttöä.

Motorolan hakemassa patentissa kuvaillaan laitetta, jonka valmistukseen olisi käytetty lasin sijaan muotonsa muistavaksi polymeeriksi kutsuttua materiaalia. Se pystyisi palauttamaan alkuperäisen muotonsa lämmittämällä rikki mennyttä kohtaa.

Business Insider -lehden mukaan korjaus voisi tapahtua älypuhelimesta valmiina löytyvän sovelluksen avulla. Korjausprosessi veisi oman aikansa, mutta se voisi tapahtua esimerkiksi yön aikana erityisvalmisteisessa puhelintelineessä.

Motorolan Moto Z -puhelinmallistossa on jo toistaiseksi tavanomaista paremmin iskuja kestävä näyttö. LG-yhtiö lanseerasi puolestaan itsensä korjaavan LG G Flex -puhelimen Etelä-Koreassa vuonna 2013. Toisin kuin Motorolan suunnitteilla olevassa laitteessa, LG:n näyttö oli tehty lasista.