Naisen harvinainen sairaus – seksuaalisesti kiihottunut 24/7

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Amanda McLaughlin saattaa kuulostaa monen miehen unelmanaiselta. Hän on jatkuvasti seksuaalisesti kiihottuneessa tilassa paikasta tai ajasta riippumatta. Vaikka kiimapinen kumppani saattaa kuulostaa houkuttelevalta, on McLaughlinin elämä kaikkea muuta kuin auvoisaa.

Pysyvä sukupuolielinten kiihottumishäiriö tarkoittaa oireyhtymää, jossa henkilö ei pysty hallitsemaan kiihottumistaan tai orgasmeja. Kyseessä on erittäin hankala ja elämää rajoittava sairaus. Amanda McLaughlin ei pysty sairautensa vuoksi tekemään normaalielämään kuuluvia asioita, kuten ajaa autolla tai käydä töissä. Hän janoaa jatkuvasti orgasmeja.

Tilanne on kuitenkin siitä hankala, että vaikka McLaughlin saisi tyydytystä olotilaansa ja saavuttaisi orgasmin, ei kiihottuneisuuden tila poistu hänen elimistöstään. Nainen vertaa olotilaansa siihen, että miehellä olisi kestoseisokki 24/7 ilman, että olotila rauhoittuisi missään välissä tai millään keinolla. BBC Three on tehnyt Amanda McLaughlinista dokumentin.

Nainen huomasi erikoisen sairautensa teini-isässä, kun hän tajusi masturboivansa huomattavasti enemmän kuin ikäisensä. Sairaus kuitenkin todettiin vasta neljä vuotta sitten naisen ollessa 23-vuotias. Nyt hän joutuu syömään 30 eri lääkettä himojaan hillitäkseen, mutta pysyvää hoitokeinoa ei ole vielä kehitetty.