Takaperinvoltti pahasti pieleen – teini halvaantui kaulasta alaspäin

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Näyttäväksi tarkoitetuilla tempuilla voi olla huonon tuurin iskiessä traagiset seuraukset. Tämän sai huomata kalifornialainen Ashton Fritz, joka halvaantui pieleen menneen takaperinvoltin seurauksena.

Ashton yritti kirkon kesäleirillä ollessaan suorittaa takaperinvolttia matolle, mutta putosikin maahan pää edellä. Herätessään teini ei enää tuntenut käsiään tai jalkojaan.

Lääkärit eivät ole varmoja, tuleeko Ashton ikinä kävelemään. Hän on kuitenkin pystynyt liikuttamaan kyynärvarsiaan ja jalkojaan hieman vietettyään aikaa paikallisessa sairaalassa.

– Onnettomuus tuli täysin odottamatta. Se on jotain mistä olemme lukeneet muiden kokemuksia, mutta nyt käymme sitä läpi itse. On ollut hankalaa katsoa lapsemme joutuvan kokemaan tällaista, Ashtonin äiti Sarah Fritz kuvaili Inside Edition -sivustolle.

Perheen tavoitteena on saada Ashton hoitoon selkärankavammoihin erikoistuneeseen, Coloradossa sijaitsevaan Craigin sairaalaan. Perhe on avannut GoFundMe-sivun, jossa he hakevat lahjoituksia poikansa hoitoa varten.