Chilinsyönnin MM-kultaa Poriin – Juha-Matti söi 114,9 grammaa Naga Morichia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna Tampereella järjestetyt Chilifest Finland ja Tulli Beerfest keräsivät noin 20.000 kävijää kolmen päivän aikana. Tullin aukiolla sekä Pakkahuoneen ja Klubin tiloissa järjestetyssä ruokatapahtumassa oli jälleen tarjolla laaja kattaus tulisia herkkuja.

Tulisten ruokien lisäksi Chilifestin ohjelmassa oli näytöskeittiöitä, kilpailuja ja live-musiikkia. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty pienpanimofestivaali Tulli Beerfest on vakiinnuttanut paikkansa Tampereen tapahtumakesässä, ja tapahtuma keräsi nyt Pakkahuoneelle reilut 2.000 oluen ystävää.

Chilifest Finlandin ohjelma huipentui tänään chilinsyönnin MM-kisaan, jossa syötiin mahdollisimman paljon Naga Morichia, eli yhtä maailman tulisimmista chileistä. Kilpailun voitti porilainen Juha-Matti Juutistenaho popsimalla huikeat 114,9 grammaa Nagaa. Toiseksi kilpailussa tuli Kimmo Korte 90,4 grammalla ja kolmannen sijan nappasi viime vuoden mestari Kristian Vilpakka 52,4 grammalla.

Tämän hetkisen maailmanennätyksen haltija Janne Kiviniemi söi vuonna 2012 peräti 203,22 grammaa Naga Morichia. Hänet nähtiin tänään tapahtuman yleisössä, mutta uutta ennätystä ei tehty.

Taco Challengen voitti viime vuoden voittaja Jesse Pynnönen syömällä 50 tacoa kymmenessä minuutissa, joka on uusi Suomen ennätys. Pynnönen lähtee syksyllä toista kertaa Los Angelesiin kisaamaan Suomen edustajana seitsemättä kertaa järjestettävään Gringo Bandito Taco Challenge –tapahtumaan.

Tänä kesänä seitsemätta kertaa järjestettyä Chilifest Finlandia ja Tulli Beerfestiä järjestävät Suomen Chiliyhdistys Ry, Oy Poppamies ja Tampereen Kulttuurikamari Oy.