Tiedätkö mitä tarkoittavat treffisovellusten ghosting ja zombieing?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Treffisovelluksissa voi katsastaa tarjontaa laajalla kirjolla, kunnes päättää aloittaa viestittelyn mielenkiintoisen tyypin kanssa. Lopulta huomaa, että aiemmin erinomaiseksi valinnaksi luultu mätsi ei toimikaan ja yhteydenpito yksinkertaisesti loppuu.

Mikäli toiselle osapuolelle ei reilusti kerro, että kiinnostuksen taso ei välttämättä kohtaa edes treffisovelluksessa viestittelyasteella, voidaan katoamistemppua kutsua ghostingiksi. Nyt termin rinnalle on tullut uusi termi zombieing, joka puolestaan tarkoittaa vanhan yhteyden uudelleen lämmittelemistä.

Toisin sanoen henkilö voi tehdä zombit treffisovelluksessa, mikäli on ensin kylmästi hylännyt mätsin ilman selityksiä, mutta ottaakin myöhemmin häneen yhteyttä esimerkiksi pienen tauon jälkeen. Harva kuitenkaan enää tässä vaiheessa vastaa henkilölle, joka on jo kertaalleen heivannut pois listoiltaan ilman selityksiä, PureWow muistuttaa.