7 parasta säästövinkkiä – näin säästät seuraavat matkarahat

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useiden suomalaisten lomasuunnitelmiin kuuluu ulkomaanmatkat siitä syystä, että kotimaassa sää ei tunnu lomien aikana suosivan. Aina matkusteleminen ei kuitenkaan ole mahdollista kun rahaa ei tunnu jäävän säästöön. Nyt Rachel Chapman on antanut ELite Daily -sivustolle parhaat vinkkinsä, joiden avulla ensi kesän ulkomaanmatkarahat jäävät kuluvan vuoden aikana säästöön.

1. Siirrä rahaa sivuun

Siirrä rahaa säästöön sitä enempää miettimättä heti, kun palkka ilmestyy tilille.

2. Syö kotona ja tee eväitä

Sovi ystävien kanssa, että sunnuntaibrunssi järjestetään jonkun luona ilman kallista ravintolalaskua.

3. Etsi tarjouksia

Käy ruokaostoksilla tarjousten perässä ja suunnittele illalliset aina sen mukaan mitä ruokakaupasta löytyy alennetuilla hinnoilla.

4. Etsi työtä

Mikäli olet jo töissä voit miettiä, että löytyisikö jostain vielä sopivaa iltatyötä tai pientä lisätienistiä.

5. Osallistu ilmaistapahtumiin

Säästäessäsi sinun ei aina tarvitse jäädä kotiin ja olla tekemättä mitään. Varsinkin suuremmista kaupungeista löytyy paljon hauskaa tekemistä, johon voi ottaa osaa ilmaiseksi.

6. Mieti kuntosalijäsenyyttäsi

Monille kuntosalijäsenyys on henkireikä, josta ei haluaisi luopua. Hintavan kuntosalijäsenyyden kohdalla kannattaa kuitenkin miettiä kykenisikö esimerkiksi kesän ajan treenaamaan ilmaiseksi ulkona tai vaihtamaan jäsenyyden väliaikaisesti edullisempaan vaihtoehtoon.

7. Vähennä juhlimista

Yökerhoihin palaa salakavalasti paljon rahaa. Vähennä juhlimista yrittäessäsi säästää ja kutsu ystäväsi esimerkiksi luoksesi nyyttikestihengessä baarin sijaan.