Nämä kommentit tulevat introverteille tutuksi

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Introverteillä on vähemmän energiaa sosiaaliseen kanssakäymiseen kuin ekstrovertrillä ihmisillä. Heille uusiin ihmisiin tutustuminen ei ole jännittävää ja hauskaa vaan lähinnä pakollinen ja epämiellyttävä tehtävä, joka saa päivän lopuksi henkilön uupumaan ja etsimään hiljaisuutta.

Tessa Harvey kokee olevansa introvertti, minkä vuoksi hän on huomannut joutuvansa jatkuvasti vastaamaan ihmisille samoihin kysymyksiin. Harvey paljasti Elite Daily -sivustolle uuvuttavimmat kysymykset ja kommentit, joihin nainen ei enää jaksaisi vastata.

1. Olet aina niin hiljainen.

Osa ihmisistä on hiljaisia. Asian ilmi tuominen saa kuitenkin hiljaisen ihmisen vaivaantumaan eikä ikinä helpota tilannetta.

2. Puhu vain. En minä pure.

Kyse ei ole siitä, että introvertti päättäisi olla etäinen ajatellessaan toisen ihmisen olevan pelottava.

3. Oletko aina näin ujo?

Uudet tuttavuudet luulevat introverttia ihmistä usein ujoksi. Introvertti on kuitenkin tutussa seurassa yleensä sanavalmis ja puhelias, eikä hiljaisuus liity ujouteen.

4. Miksi jännität?

Introvertti ei välttämättä jännitä ollessaan hiljainen. Yleensä introvertti on täysin tyytyväinen saadessaan olla seurassa kuuntelija ja tarkkailija.

5. Tulet vielä joku päivä kömpimään ulos kuorestasi.

Tämä ei yleensä pidä paikkaansa, eikä introvertin täydykään muuntautua ekstrovertiksi ollakseen enemmän oma itsensä. Introvertti kukoistaa saadessaan olla juuri niin sosiaalinen tai epäsosiaalinen kuin haluaa.