Hashtag täytti kymmenen vuotta – #tästä #kaikki #alkoi

Digi · Terhi Piiroinen

Internetin oraakkeliksi itseään kutsuva Chris Messina ehdotti kymmenen vuotta sitten Twitterissä, että eri aiheiden ryhmittelyyn käytettäisiin jatkossa risuaitamerkkiä, eli hashtagia. Malli oli IRC-pikaviestintäpalvelusta lainattu. Nyt hashtag on käytössä lähes kaikissa yhteisöpalveluissa.

Hashtagien avulla saa jäsenneltyä aiheita ja nostettua esiin tiettyjä tunnisteita. Niitä voidaan käyttää tehokeinona tai lisäselvityksenä alkuperäiseen julkaisuun liittyen. Nettiin on vakiintunut suosituimpia hashtageja, joita sosiaalisen median käyttäjät viljelevät. Daily Dot on nyt listannut kymmenen suosituinta:

1. #BlackLivesMatter

2. #IceBucketChallenge

I challenge #StevenSpielberg, #HelenMirren and @DayalManish. In the name of ALS…

A post shared by Oprah (@oprah) on

3. #JeSuisParis

4. BringBackOurGirls

5. #LoveWins

6. #Oscars

7. #TheDress

8. #DeleteUber

9. #FF

10. #tbt