Mitä lahjaksi kaksivuotiaalle? Tässä vinkkilista avuksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vauvoille ostellaan lahjaksi virikeleluja ja vanhemmille lapsille tavaroita toivomusten mukaan. Mitä ostetaan taaperoikäiselle, joka ei vielä osaa jäsennellä lahjatoiveitaan mutta tykkää kuitenkin leikkimisestä?

Taaperoikäiset voivat innostua suunnattomasti tavallisen mittanauhan tai suurennuslasin kanssa leikkimisestä. Osa vanhemmista on huomannut, että pienet lapset saavat iloa kodin arkiesineillä leikkimällä. Jos lapselle haluaa kuitenkin antaa lahjaksi muutakin kuin paperihylsyistä askarrellut kiikarit, voi pakettiin panna rooliasuja, värityskirjoja ja suurikokoisia vahaliituja.

Kaksivuotiaat tekevät myös mielellään palapelejä, työntelevät nukenrattaita tai tanssivat musiikin tahdissa. Toisin sanoen heille voisi ostaa lahjaksi esimerkiksi oman soittimen huoneeseen tai nukenrattaan. Moni taapero ilahtuu varmasti saadessaan lahjaksi alushousuja kuivana opettelimista varten.