Perhe menetti pikkupoikansa – nyt isä muistuttaa vanhempia mikä on elämässä tärkeintä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mikään ei ole ihmiselle pahempaa kuin oman lapsen menettäminen. Kukaan ulkopuolinen ei voi edes kuvitella miltä sellainen tragedia vanhemmista todella tuntuu. Nyt tällainen äärimmäisen surullinen tilanne on kohdannut brittiperheen isää Richard Pringlea.

Pringle menetti kolmevuotiaan Hugh-pikkupoikansa viime kesänä äkillisen aivoverenvuodon johdosta. Nyt hän on julkaissut sosiaalisessa mediassa koskettavan viestin, jossa hän muistuttaa vanhempia siitä mikä on tärkeintä maailmassa.

Ruuhkavuodet saavat usein vanhemmat keskittymään uraansa, vaikka elämän tärkein asia löytyykin kotoa. Perheenisä Richard Pringle listasi nyt kymmenen tärkeintä asiaa, joita vanhemmille ei koskaan voi liikaa korostaa. Kirjoitus on vaikea lukea, mutta se muistuttaa samalla mieliin merkittäviä asioita.

1. Et voi koskaan suudella ja rakastaa liikaa.

2. Sinulla on aina aikaa. Lopeta mitä olet tekemistä ja leiki. Vaikka minuutin. Mikään ei ole niin tärkeää, ettei se voisi odottaa.

3. Ota niin paljon kuvia ja videoita kuin on inhimillisesti mahdollista. Jonain päivänä ne voivat olla ainoat mitä sinulla on hänestä jäljellä.

4. Älä tuhlaa rahaa. Tuhlaa aikaa. Luuletko, että käytetyllä rahalla on merkitystä? Ei ole. Merkitystä on ainoastaan sillä mitä teet. Hypi lätäköihin, käy kävelyillä, ui meressä, rakenna maja ja pidä hauskaa. Se on ainoa, jota he haluavat. En muista mitä ostimme Hughille, sillä muistan vain mitä teimme.

5. Laula. Laulakaa yhdessä. Onnellisimmat muistoni ovat niitä, joissa Hugh istuu olkapäilläni tai istuu vieressäni autossa ja laulaa. Muistot koostuvat musiikista.

6. Arvosta yksinkertaisia asioita. Satuhetkiä, yhteisiä ruokailuja, rentoja sunnuntaita. Niitä tulet kaipaamaan eniten. Älä päästä noita tilanteita karkaamaan huomaamattasi.

7. Suutele aina kun toinen lähtee. Jos unohdat, niin mene takaisin ja suutele. Koskaan et tiedä jos se onkin viimeinen kerta, kun se on mahdollista.

8. Tee tylsistä hetkistä hauskoja. Kauppareissuista, autoreissuista. Ole hassu, kerro vitsejä, naura, hymyile ja nauti. Elämä on liian lyhyt jäädäkseen nauttimatta.

9. Kirjoita päiväkirjaa. Kirjoita kaikki mitä pienet lapsesi tekevät ja miten he valaisevat maailmasi. Hauskat jutut, söpöt jutut. Itse aloitimme sen vasta menetettyämme Hughin. Halusimme muistaa kaiken. Nyt teemme sitä kahden muun lapsemme kanssa. Nämä muistiinpanot sinulla tulee olemaan ikuisesti, jotta voit palata noihin hetkiin.

10. Jos sinulla on vielä lapsesi, jolle voit antaa hyvän yön suukon, syödä aamiaista, kävellä kouluun tai nähdä hänen avioituvan, sinä olet siunattu. Älä koskaan unohda sitä.