Justin Trudeausta hämmentävä veistos – tehtiin kokonaan voista!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadan pääministeri Justin Trudeaulle on osoitettu kunniaa vähintäänkin erikoisella tavalla. Hänen näköisyytensä on ikuistettu kokonaan voista valmistetun veistoksen muotoon.

Voiveistos on esillä vuosittaisessa Canadian National Exhibition -tapahtumassa. Patsaan esikuvana toimi kuva, jossa pääministeri pitelee sylissään kahta pandan pentua. Kuva otettiin Trudeaun vieraillessa Toronton eläintarhassa vuonna 2016.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun poliitikko on ikuistettu voiseen mutooon. Mirror-lehden mukaan oiveistokset ovat olleet perinne Kanadassa ainakin vuodesta 1924 saakka. Tuolloin Lontoossa järjestetyssä tapahtumassa oli esillä kanadalaista työtä oleva voista valmistettu veistos, joka esitti Walesin prinssi Edvard kahdeksatta.