Naisen suusta löytyi eläviä siittiöitä – näin pitkään siemenneste selviää

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kirurgiopiskelija sai äsken Twitterin käyttäjät hämilleen kerrottuaan opiskelukaverinsa suusta otetusta näytteestä. Tarkoituksena oli tutkia suusta löytyviä bakteereja mikroskoopin alla. Yhden naisen suusta otetussa näytteessä oli eläviä siittiösoluja.

Mariah-nimisen naisen opiskelutoverin suusta löytyi spermaa ja eläviä siittiösoluja. Hänen professorinsa oli sanonut, että kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun vastaavanlainen suunäyte tulee vastaan. Nainen oli todennäköisesti harrastanut oraaliseksiä edellisenä päivänä – tai mahdollisesti jopa muutamaa päivää aiemmin.

Siittiösolut kuolevat kehon ulkopuolella noin 15-30 minuutissa. Sen sijaan kohdussa tai kohdunkaulalla ne voivat elää jopa 3-5 päivää. Urologi Brian Steixner kertoo Men’s Healthille, että myös suun lämpötila on ideaalinen siittiösolujen selviytymisen kannalta. Hän arvioi, että sperma säilyy suun limakalvoilla päivän tai pari.