Punajuuri on oikea voimajuures – tästä syystä kannattaa lisätä ruokavalioon

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Syksyn tullen moni alkaa syömään enemmän juureksia lisäten niitä esimerkiksi lämmittäviin keittoihin, pyreisiin ja mehuihin. Porkkana, peruna ja lanttu ovat useissa talouksissa ahkerassa kulutuksessa, mutta ruokavalioon kannattaisi lisätä myös punajuurta.

Punajuuri on todella ravinnerikas juures, jota sanotaankin sen runsaista terveyshyödyistä johtuen oikeaksi voimajuurekseksi. Punajuuressa on runsaasti foliaattia, jonka syömisen uskotaan vähentävän syöpäriskiä. Siinä on myös monia kivennäisaineita, kuten kalsiumia, kaliumia, kuparia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä.

Punajuuri on myös loistava juures treenaaville ihmisille sekä ennen treeniä että sen jälkeen nautittuna. Se parantaa kestävyyttä treenin aikana ja auttaa kehoa myös palautumaan nopeammin. Punajuuri auttaa myös alentamaan verenpainetta ja parantaa sekä aivojen että sydämen terveyttä.