Suosikkikirjailijan viimeinen toive toteutui – keskenjääneet tekstit tuhottiin höyryjyrällä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu fantasiakirjailija Terry Pratchett menehtyi vuonna 2015 Alzheimerin tautiin. Sairaudestaan huolimatta viime hetkiin asti kirjoittamista jatkaneen kirjailijan epätyypillinen viimeinen toive on nyt toteutettu.

Teryr Pratchett toivoi ennen kuolemaansa, että hänen keskenjääneet työnsä sisältävä kiintolevy tuhottaisiin. Erityisesti kirjailija toivoi, että tekstit hävitettäisiin ajamalla kovalevyn päältä vanhanaikaisella höyryjyrällä.

Toive toteutettiin yli kaksi vuotta miehen kuoleman jälkeen. Terry Pratchettin Twitter-tilillä jaettiin kuvia kiintolevystä ennnen ja jälkeen höyryjyrän alle päätymisestä. Tuhottu kovalevy tulee Telegraph-lehden mukaan olemaan esillä Iso-Britannian Salisburyn museon HisWorld-näyttelyssä.

Mustan huumorin sävyttämistä fantasiatarinoistaan tunnettu Terry Pratchett myi uransa aikana yli 55 miljoonaa kirjaa. 41 hänen julkaistuistaan kirjoista lukeutuivat Kiekkomaailma-nimiseen sarjaan. Miehen tekstien pohjalta on tehty myös lukuisia tv-elokuvia, sarjoja ja videopelejä.