Näillä vinkeillä saat jälleen vipinää vällyjen väliin – arkiromantiikka voi pelastaa parisuhteen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä pysyy seksittömässä parisuhteessa silloin, kun suhteen muut tekijät nousevat tärkeysjärjestyksessä intiimin yhdessäolon edelle. Toiset yksinkertaisesti pelkäävät yksin olemista, ja tyytyvät tällöin liittoon ilman erotiikkaa.

Parisuhdeterapeuttien mukaan moni avioero estyisi, jos parit heiluttelisivat enemmän peittoa makuuhuoneen puolella. Esimerkiksi julkkisterapeutti Fran Walfish napauttaa Popsugar julkaisulle, että mitä enemmän parit harrastavat seksiä, sitä onnellisempi heidän liittonsa on.

Kumppanusten kannattaa nostaa kissa pöydälle ja keskustella rehellisesti seksittömyyden syistä ja omista haluista. Erotiikan kuivat jaksot ovat normaaleja, mutta liiallisuuksiin mennessään seksittömyydestä voi tulla jopa suhteen suurimmista ongelmista. Kumppania ei saa syytellä tai soimata, vaan ongelma on aina parin yhteinen.

Parisuhteessa on ymmärrettävä myös toista ihmistä ja osattava asettua hänen asemaansa. Naisten tulisi kertoa avoimesti seksiin liittyvistä toiveista ja siitä, ovatko he tyytyväisiä seksielämäänsä. Myös miesten kannattaa avata sanainen arkkunsa ja korjata seksielämä kuntoon elämänsä rakkauden kanssa. Yhdessä he voivat nostaa parisuhteen uudelleen tasolle, jossa on romantiikkaa ja erotiikkaa heille sopivassa suhteessa.

Parisuhdeterapiaan ei kannata mennä vasta sitten, kun suhde on jo toivottomassa tilassa. Ongelmiin on helpompi puuttua ja niitä voi korjata varhaisessa vaiheessa. Sitä varten on koulutettuja ammattilaisia. Tärkeintä on arvostaa ja kunnioittaa omaa kumppania. Muista häntä päivittäin pienillä rakkaudenosoituksilla.

Avioparien kannattaa sytytellä seksielämää yhteisten suihkujen, romanttisten elokuvailtojen tai hotellilomien avulla. Seksin aikana ei kannata miettiä kodin pyykkivuoria tai maksamattomia laskuja. Silloin keskitytään kumppaniin jokaisella kehon solulla hetkessä eläen tajunnanräjäyttävään orgasmiin ja hellään syleilyyn saakka.