Posti mokasi – postimaksujen korotus paljastui etukäteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara kertoi elokuun alussa kuinka Posti paljasti verkkosivuillaan vahingossa tulevan hintojensa korotuksen. Tuolloin Posti ei suostunut vahvistamaan asiaa, mutta nyt yhtiö on ilmoittanut nostavansa hintoja juuri kerrotulla tavalla.

Tarkkasilmäiset nettikäyttäjät huomasivat Postin verkkosivuilla vuoden 2017 julkaisuluetteloa selatessaan, että 3. marraskuuta julkaistavien postimerkkien hinnat olivat yllättäen korkeammat kuin nykyisin. Kotimaan postimerkeissä oli hinta 1,40 euroa ja ulkomaan postimerkeissä 1,50 euroa. Asiasta kysyttiin Postilta, minkä jälkeen uusia hintoja sisältänyt julkaisuluettelo poistettiin nopeasti Postin verkkosivuilta.

– Tilanne oli se, että siinä oli virheellistä tietoa, eli meillä ei ole vielä vahvistettu mitään hintamuutoksia. Jos muutoksia hintoihin tulee, niin niistä kerrotaan vähintään kuukautta aiemmin. Tässä oli virhe. Ei ole vahvistettu mitään hintamuutoksia, joten siinä oli virhe ja se poistettiin, Postin viestinnästä kerrottiin tuolloin Staralle.

Nyt syyskuun alussa Posti on ilmoittanut, että hinnat nousevat juuri kerrotulla tavalla. Kotimaan postimerkin hinta on nykyisin 1,30 euroa, johon se nousi viime keväänä 1,20 eurosta. Samaan aikaan ulkomaan postimerkin hinta nousi nykyiseen 1,40 euroon 1,30 eurosta. Postimerkkien hinnat ovat nousseet vuodessa peräti 20 senttiä sekä koti- että ulkomaille. Kotimaan postimerkin hinta on noussut 17 prosenttia ja ulkomaan postimerkin hinta 15 prosenttia.