Tältä maailman suurin hurrikaani Irma näyttää avaruudesta – aiheuttaa silmitöntä tuhoa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Atlantilla liikkuu parhaillaan Irma-niminen hurrikaani, joka on luokiteltu erittäin vaaralliseksi viitoskategorian hirmumyrskyksi. Asiantuntijat ovat sanoneet, että kyseessä on ihmiskunnan historian suurin koskaan mitattu hirmumyrsky.

Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus on kertonut, että Irma-hurrikaanin voimakkaimmat tuulet ovat puhaltaneet puuskittain peräti 96 metriä sekunnissa. Hirmumyrskyn alin raja on 32 metriä sekunnissa kulkeva tuuli.

NASA on nyt julkaissut satelliittikuvaa Atlantilla kohti Karibian saaria kulkevasta Irma-hirmumyrskystä. ISS-avaruusasemalla kuvattu video kertoo karua totutta todennäköisesti tänään Puerto Ricoon iskevästä hurrikaanista. Irma on ollut parhaimmillaan lähes 650 kilometrin levyinen ja se olisi voimakkuudeltaan kuudennen kategorian hirmumyrsky, mikäli asteikko ei loppuisi viiteen.

Business Insiderin mukaan hurrikaani kulkee Atlantilla torstain aikana kohti Dominikaanista tasavaltaa edeten aina Haitille ja perjantaina Jamaikalle. Alueelle on julistettu hätätila. Yhdysvaltoihin ja Kuubaan Irman uskotaan iskevän viikonlopun aikana.