Lentokonehallissa hurja sammutusjärjestelmä – vaahto täyttää koko rakennuksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa rakennuksissa on tulipaloja ehkäisevät sprinklerit, mutta Yhdysvaltojen armeijan tapauksessa ne eivät aina ole riittävän tehokkaita. Riskialttiissa ympäristössä tulipalot tukahdutetaan vaahdon avulla.

Pennsylvanianiassa sijaitsevassa armeijan tukikohdassa on kahdeksalle helikopterille tarkoitettu lentokonehalli. Mahdolliset palot täytyy sammuttaa suurikokoisessa rakennuksessa mahdollisimman nopeasti, joten sammuttimissa käytetään veden sijaan tukahduttavaa vaahtoa.

Youtubessa julkaistulla videolla kokeillaan rakennuksen palontorjuntajärjestelmää. Hälytyksen tapahtuessa katosta alkaa valumaan valtavalla paineella valkoista vaahtoa. Valtava vaahtokerros täyttää nopeasti koko hallin lattian, pitäen huolen siitä ettei tulipalo pääse leviämään esimerkiksi helikopterien polttoaineen ansiosta.