Korvaa vanupuikot silikonipuhdistajalla – korvakäytävät puhtaaksi turvallisesti

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Korvia ei kannata puhdistaa pumpulipuikoilla, koska ne kasaavat vaikkua korvakäytävän perälle. Markkinoilla on erilaisia korvasuihkeita, joiden avulla kuuloelimen voi puhdistaa tarvittaessa. Nyt on julkaistu ekologinen ja turvallinen vaihtoehto pumpulipuikoille.

Eeears on silikonista valmistettu korvakäytävän puhdistaja. Kestopuhdistaja hakee parhaillaan rahoitusta Kickstarter-kampanjan avulla, ja lahjoitusten perusteella sille on suuresti kysyntää. Yhtiön mukaan tuote tulee korvaamaan vanupuikot, joita valmistetaan vuosittain järisyttävät 22 miljardia kappaletta.

Vaikulla on tärkeä tehtävä ihmisen korvakäytävän suojaamisessa. Korvavaikkua erittyy pienistä rauhasista. Pahimmillaan vaikku voi tukkia koko korvakäytävän. Korvat tulisi putsata säännöllisesti, mutta hellävaraisesti ilman pumpulipuikkoja.