Parisuhteessa on puhallettava yhteen hiileen – elämän tärkein joukkue on kotona

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toisiaan rakastavat kumppanukset ovat yksilöitä, jotka elävät kuitenkin jossain määrin yhteisiä tavotteita, unelmia ja päämääriä kohti. Harva parisuhde onnistuu, jos liitossa on kaksi täysin eri aaltopituudella seilaavaa ihmistä. Oma kumppani on tärkein tiimipelaaja.

Monissa suhteissa ihmetellään vuosikausien yhdessäolon jälkeen, miksi kumppanukset ovat kasvaneet erilleen ja heidän aikoinaan kukoistanut onni on muuttunut mykkäkouluksi ja seksittömäksi ystävyyssuhteeksi. Parisuhdekouluttaja Tara Caffelle muistuttaa, että kumppanusten on palautettava oman puolison merkitys mieleen, mikäli se tuntuu kadonneen. Kuka on hän on?

Toista ihmistä ei kannata ottaa itsestäänselvyytenä. Parisuhteessa pelataan samassa joukkueessa, ja jotta peli toimii saumattomasti, on puolisoiden pystyttävä keskustelemaan kaikesta keskenään. Kodissa jaetaan ajatuksia ja asioita sekä suruja ja murheita. Etäisyys kuroutuu umpeen, mikäli osaa palata puolison kanssa uudestaan yhteen mahdollisimman syvällisellä tasolla, Popsugar paljastaa.