Haluatko pudottaa painoa? Yksinkertainen keino on tehokas

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni voi haaveilla maratonin tai edes puolikkaan juoksemisesta, mutta pitää pitkän matkan juoksemista liian kaukaiselta tavoitteelta jaksaakseen mennä sitä kohti säännöllisesti ajoitetuilla lenkeillä. Nyt uusi tutkimus kuitenkin todistaa, että jo lyhyillä juoksumatkoilla on ihmisten terveydelle hyvä vaikutus.

Women’s Health -sivusto kertoi tutkimuksesta, jossa selvitettiin miten paljon ihmisten tulisi juosta mikäli heidän tavoitteenaan on laihtuminen.

Hollannissa suoritettuun tutkimukseen osallistui 538 henkilöä, jotka olivat hiljattain aloittaneet juoksuharrastuksensa. Heidän tuli vastata kysymyksiin heidän ruokatottumuksistaan ja siitä minkä vuoksi he ovat aloittaneet juoksemisen. Kyselyn jälkeen henkilöille tehtiin vielä kehonkoostumusmittaus.

Koehenkilöille oli annettu myös fitness-mittarit, joiden paikannin tallensi heidän juoksemansa kilometrit. Vuoden kuluttua sama testiryhmä tutkittiin jälleen, jolloin tutkijat saivat selville, että säännöllisesti viikottain noin viisi kilometriä ja yli viisi kilometriä juosseet henkilöt olivat saaneet eniten painoaan putoamaan kuluneen vuoden aikana.